TOST EKMEĞİNE PİZZA (2-3 kişi)
(Fırın – Mikrodalga)
Malzemeler:
Dilimlenmiş tost ekmeği
Sucuk, salam, sivri biber, mantar, sosis, çekirdeği alınmış zeytin
6-7 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
1 bardak süt
4 kaşık zeytin yağı
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
1 tutam kekik -tuz
Magarin
Pizzanın Hazırlanışı:
* Tost ekmekleri fırça yardımıyla sütle hafifçe ıslatılır.
* Salça, kekik, tuz ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Eşit miktarda ekmeklere sürülür.
* Fırın tepsisi margarinle yağlanır ve ekmekler tepsiye dizilir.
* Domatesler dilimlenir ve her ekmeğe 1-2 dilim domates yerleştirilir.
* Kalan malzeme (doğranmış salam, sosis biber, mantar, sucuk) eşit miktarda ekmeklerin üzerine serpilir.
* Rendelenmiş kaşar son kat olarak ekmeklere serpilir ve ekmekler fırına yerleşitirilir.
* Kaşar eridiğinde ekmekler fırından ya da mikrodalgadan çıkartılır. Soğumadan servis edilir.
ÇİKOLATALI FİNCAN KEK (1-2 kişi)
(Mikrodalga)
Malzemeler:
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
½ vanilya
½ kabartma tozu
1,5 kaşık kakao
1 kaşık fındık kreması (çikolatalı)
1 kaşık kırılmış bitter çikolata
4 kaşık süt
3 kaşık un
Magarin
Kekin Hazırlanışı:
* Malzemeler yazılış sırasıyla tek tek çukur bir kaba eklenerek, iyice çırpılır.
* Büyükçe bir kahve kupasının içi margarinle yağlanır.
* Sıvı kek hamuru kahve kupasına doldurulur.
* Mikrodalgada 700 W’ta 2,5 dakika pişirilir.
* Kek kabarıp, fincanın dışına taştığında mikrodalgadan alınır.
YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler:
1 yumurta
1 kaşık un
2 tutam nane
2,5 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
Margarin
1,5 bardak su
Çorba Hazırlanışı:
* Yumurta, yoğurt, un, nane, tuz bir kapta içinde pütür kalmayana kadar karıştırırlır.
* Karışımın tamamı çelik bir tencereye alınır, üzerine su eklenir.
* Kaynayana kadar tahta kaşıkla karışıtırılarak pişirilir.
* Ocaktan alınırken margarin ilave edilir.
KOLAY KISIR (1-2 kişi)
Malzemeler:
1 domates
1 salatalık
1 sap yeşil soğan
1 kaşık salça
Yarım su bardağı köftelik bulgur
2 kaşık Zeytin Yağı
½ limon
1 tutam tuz ve nane
Malzemeler:
* Kaynamış su köftelik bulgurun üzerine 1 parmak geçecek kadar ilave edilir. Bulgurun üzerine kapak kapatılır ve 10 dakika şişmeye bırakılır.
* Domates, soğan ve saltalık küçük küçük doğranır.
* Şişmiş bulgurun üzerine zeytin yağı, salça, nane, liomun suyu ve tuz ilave edilir. Bulgur salçanın rengini tamamen değişitirinceye kadar karıştırırlır.
* Doğranmış sebzeler ilave edilir.